18 oktober 2018 van 12:30 tot 18:00

"Financial Crises and the Politics of Banking"

"Als zij spreekt, beven de banken", Anat Admati geeft de Prof. F. de Vries Lezing 2018

De Prof. F. de Vries Stichting, in samenwerking met de Universiteit Utrecht en het strategisch thema Instituties voor Open Samenlevingen, is trots de keynote-spreker van de Prof. F. de Vries Lezing 2018 bekend te maken: Anat Admati.

Professor Anat Admati. Photo: Nancy Rothstein

Anat Admati is hoogleraar Finance and Economics aan Stanford University. Zij heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar financiële markten, handelsmechanismen en, meer recent, corporate governance en het bankwezen. Mede door haar betrokkenheid bij het debat over het reguleren van de financiële sector, is zij genomineerd door Time Magazine als een van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld, en door Foreign Policy Magazine als een van de 100 global thinkers in 2014.

(de voertaal tijdens deze middag is Engels)

12:30

14:00

Introduction by the chairman of the Prof. F. de Vries Foundation: Professor Hans Schenk