15 maart 2019 van 20:30 tot 22:00

AFGELAST: Cabaretpodium: Tim Teunissen en Rosa da Silva

AFGELAST!

Twee knettergoede, totaal verschillende solo-voorstellingen op een en dezelfde avond. Tim Teunissen en Rosa da Silva studeerden allebei af aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie. Na verschillende (hoofd)rollen te hebben gespeeld in grote toneelproducties en musicals (ANNE, De Tweeling), maken ze nu allebei een eigen solo-cabaretvoorstelling.

Tim Teunissen - Sandra
In 'Sandra' zien we één dag uit het leven van de onlangs gescheiden stewardess Sandra, haar collega's en haar gezin. In zijn eentje vertolkt Tim vijftien personages. Razendsnel schakelt hij van racistische rij-instructeur naar hip vlogmeisje, naar vileine purser. Ze maken ruzie, hebben haast, doen hun best en vallen door de mand. Een comedy over kwetsbaarheid, schone schijn en onvoorwaardelijke liefde.

Tim: “Mijn eigen moeder is stewardess. Van kinds af aan kijk ik al mee achter de schermen bij het cabinepersoneel. De gezamenlijke jungletripjes, de onderlinge relaties, de onvermijdelijke irritaties, kortom; de ins en outs van Flying Blue."

Rosa da Silva - Daar moet je heen
Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er - door een goed opgebouwde grap van Henny - werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’

Haar voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij Rosa wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Begindatum en -tijd
15 maart 2019 20:30