19 maart 2020 van 18:30 tot 21:30

53e Themadiner Alumninetwerk Den Haag - dr. Harmen Binnema

Harmen Binnema

Op donderdag 19 maart organiseert het alumninetwerk in Den Haag voor de 53e keer een themadiner. Deze avond is dr. Harmen Binnema te gast, die het zal hebben over democratische veranderingen.

Democratische veranderingen: wie zit daar eigenlijk op te wachten?
De afgelopen jaren zijn er allemaal nieuwe vormen ontstaan van inspraak zoals burgerjury's, burgerbegrotingen en het uitdaagrecht (Right to Challenge). Leiden deze nieuwe vormen nu echt tot andere uitkomsten en het bereiken van andere doelgroepen dan de vertegenwoordigende democratie? Zijn er lokale vormen die ook nationaal zouden kunnen werken? Heeft de staatscommissie bestuurlijke vernieuwing suggesties gedaan die tot verandering gaan leiden of is dit niet het juiste moment?

Spreker
Harmen Binnema is universitair docent Bestuur en Beleid. In onderzoek en onderwijs ligt zijn focus op lokaal en regionaal bestuur en dan in het bijzonder bewonersparticipatie, lokale democratie en de rol van politieke partijen. Hij doet opdrachtonderzoek voor USBO Advies en geeft trainingen over beleid maken en politieke sensitiviteit. Harmen is bovendien voorzitter van de Universiteitsraad.

Begindatum en -tijd
19 maart 2020 18:30
Einddatum en -tijd
19 maart 2020 21:30
Entree
€ 34,50 voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds, € 37,00 voor alle anderen.