17 mei 2018 van 18:30 tot 21:30

46e Themadiner Alumninetwerk Den Haag - Opera Thijl

Het productieteam van Opera Thijl op bij het Nationaal Militair Museum waar de opera uitgevoerd zal worden.

Het Utrechtsch Studenten Concert viert haar 195-jarig bestaan en doet dat met een heel bijzonder project: Opera Thijl. Samen met een professionele cast en een artistiek team zal dit studentengezelschap deze zomer het verhaal van de zestiende-eeuwse geuzenleider Thijl Uilenspiegel tot leven brengen. Het decor voor Opera Thijl zal gevormd worden door het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het is een uitvoering om naar uit te kijken!

Een blik op Opera Thijl

Dat doen we op 17 mei tijdens het 46e themadiner in Den Haag samen met dr. Katell Lavéant. Thijl was nar en held tegelijk. Met zijn moed, humor en muziek nam hij mensen mee in zijn strijd voor recht en vrijheid in de Tachtigjarige Oorlog. Dr. Katell Lavéant zal u meenemen in de middeleeuwse en zestiende-eeuwse literatuur en de geschiedenis van Thijl toelichten. Zij leidt het aan de Universiteit Utrecht lopende onderzoeksproject “Uncovering Joyful Culture: Parodic Literature and Practices in and around the Low Countries (13th – 17th centuries)” en zal alles over de vrolijke en populaire cultuur uit de tijd van Thijl kunnen vertellen.

Ook aanwezig op deze avond is Jaap van Hellenberg Hubar, voorzitter van het productieteam van Opera Thijl (midden op de foto). Hij zal een spreekwoordelijk kijkje achter de schermen geven van deze bijzondere operaproductie.

Begindatum en -tijd
17 mei 2018 18:30
Einddatum en -tijd
17 mei 2018 21:30
Entree
€ 34,50 voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds, € 37,00 voor alle anderen.