26 maart 2019 van 15:00 tot 17:00

De geboortedag van de universiteit

383e Dies Natalis Universiteit Utrecht

Dies natalis 2019: Onderwijs voor het leven.

Op dinsdag 26 maart 2019 vierde de Universiteit Utrecht haar 383e Dies Natalis in de Utrechtse Domkerk.

Onderwijs voor het leven

Het thema van de diesviering is ‘Onderwijs voor het leven’. Daaruit spreekt de ambitie van de Universiteit Utrecht om tijdens de reguliere opleidingen studenten breed te willen toerusten voor een rol in de samenleving. Maar het leren houdt niet op na het behalen van een diploma. We leren ons leven lang. Daarom ontwikkelen we een flexibel en sterk onderwijsaanbod voor diverse groepen in verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

De diesrede met de titel: The role of the teacher in tomorrow’s world werd gehouden door professor Sari Lindblom, vice-rector of the University of Helsinki. Tijdens de diesviering werden tevens twee eredoctoraten, de Docentenprijzen en de prijs voor de Alumnus van het Jaar uitgereikt. Ook reikte voorzitter Anton Pijpers een Zilveren Penning uit aan de intitiatiefnemers van het onderwijsprogramma Incluusion.

Uitreiking eredoctoraten

Tijdens de plechtigheid werden er eredoctoraten uitgereikt aan:

Professor Sionaidh Douglas-Scott

Anniversary Chair in Law, Queen Mary University of London; Honorary Research Fellow, Lady Margaret Hall, University of Oxford; Leverhulme Major Research Fellow, 2018–2021 (currently Visiting Fellow, Southern Methodist University, Dallas, Texas).

De erepromotor is Sybe de Vries, hoogleraar EU interne-marktrecht en grondrechten bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie aan de Universiteit Utrecht.

Professor Andrés Rodríguez-Pose

Professor of Economic Geography at the London School of Economics and Political Science, London, United Kingdom and former President of the Regional Science Association International.

De erepromotor is Ron Boschma, hoogleraar Regionale Economie bij de faculteit Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht

Begindatum en -tijd
26 maart 2019 15:00