21 Juni: Auditie kerstdinervoorstelling

tot

Parnassos heeft een prachtige traditie: de Kerstdinervoorstelling. Het publiek krijgt een spectaculaire show met driegangendiner voorgeschoteld, geserveerd en gepresenteerd door dansers, zangers en muzikale performers. Zie jij hier een rol voor jou weggelegd? Schrijf je dan in voor de audities voor de Kerstdinervoorstelling van december 2023!  

De voorstelling is dit jaar geïnspireerd op het verhaal van Hans Christian Andersen: De Sneeuwkoningin. Met de karakters en elementen uit dit verhaal smeden we een modern sprookje.  We zoeken voor deze voorstelling een groep van zo’n 20 enthousiaste cursisten. Zangers, dansers, muzikanten, acteurs, acrobaten, circusartiesten!  We verdelen de deelnemers in verschillende groepen. Eén groep concentreert zich op de ontwikkeling van dans, acrobatiek en de acts. Daarnaast is er een groep die de muziek maakt en uitvoert. De zangers/ karakters beginnen met repetities gericht op zang en spel, daarna zullen zij meerepeteren met de groep die muziek maakt en uitvoert en de dansers. 

De audities zijn op 21 juni om 19:30 uur in Parnassos. De repetities starten 20 september op de woensdagavonden en de voorstellingen zijn van woensdag 13 t/m zaterdag 16 december 2023. 

Hier lees je meer over de audities en hoe je je kunt aanmelden!

 

Maak kennis met de makers:

Danser en choreograaf Sophia Maria Kienhuis

Sophia Maria Kienhuis heeft zich na haar afstuderen aan de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam ontpopt tot veelzijdig performer en maker. Ze omschrijft zichzelf als een vulkaan met vele creatieve uitbarstingen van dans en songs tot kleding. Ze creëert vanuit de vraag: “Wat beweegt ons?”. Ze is een gepassioneerde danser, dansdocent en choreograaf. Daarnaast is ze zangeres en tekstschrijver bij de band Flower of Hope.

Sophia Maria online:
Instagram: #SophiaMariaKienhuis and #flowerofhopemusic
YouTube: Closeness (dance movie, created at Parnassos)
Vogelvlucht (choreography by Sophia Maria Kienhuis)
 

Artistiek leider en zangcoach Frank Irving

Frank Irving werkt als creative en combineert het liefst muziek en theater, bedenkt concepten, schrijft muziek en liedteksten, regisseert en helpt graag bij het vormgeven en realiseren van ideeën. Voor Parnassos maakte Frank verschillende voorstellingen, was artistiek leider van twee Parnassos lustrum events en was docent bij de cursussen Musical en Theaterlied.
Op dit moment werkt hij als componist voor de one woman musical Frieda (Mink Theaterprodukties) en als performer in de voorstelling Pineas, Waar Ben Je (TGBagage). Hij schreef diverse korte voorstellingen waaronder Meermensen (Cafe Theaterfestival) en  Carbon (Festival Lage Vuursche). Als performer werkte Frank voor o.a. Duo Vilt, Cirque Du Soleil, Stage Entertainment en Stichting Ruis.

Instagram: @frankirving_artist 

Muzikant en docent Alberto Pérez Jurado

Alberto Pérez is koperblazer, live elektronica-artiest en docent. Hij heeft een bachelor- en masterdiploma in klassieke muziek en een masterdiploma in muziekonderwijs. Hij treedt al meer dan 15 jaar op in klassieke en moderne muziekensembles. Hij speelde grote symfonische meesterwerken met orkesten in Spanje en toerde als acteur-muzikant met het gezelschap Moon Cabaret.
Tegenwoordig is Alberto betrokken bij de ontwikkeling van een open en alternatieve muziekgemeenschap bij Parnassos, Bom-B Music, ISUtrecht, HACHE collectief, en Moon Cabaret. Hij stelt het belang van samenwerking en creativiteit boven competitie en perfectie.
Instagram: #albertobombi.pj
Youtube: SONO (composition and arragement by Alberto Pérez & Ayla Losada)

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Entree
€50 (die in mindering wordt gebracht op je cursusgeld of terug wordt betaald als je uiteindelijk niet mee doet)