14-15 oktober: Utrecht Science Week ‘21

Van tot

Op 14 oktober en 15 oktober 2021 staat de start gepland van een nieuw jaarlijks evenement: de Utrecht Science Week. Het centrale thema is: ‘Samen naar een gezonde, duurzame samenleving’.

Donderdag 14 oktober staat in het teken van ‘Duurzaam Leven’, op vrijdag 15 oktober staat ‘Gezond Leven’ centraal. Beide dagen bieden een rijk en gevarieerd programma met vooraanstaande keynotesprekers als Mariana Mazzucato en inspirerende sessies. Jong talent met een missie om onze wereld van morgen duurzamer en gezonder te maken, krijgt ook een groot podium met de finales van de Utrecht Science Student Challenge. In die wedstrijd werken studententeams van HU, UU en ROC Midden Nederland samen aan innovatieve oplossingen voor concrete vraagstukken rond gezond en duurzaam leven. De prijzen worden o.a. uitgereikt door de Utrechtse commissaris van de Koning Hans Oosters.

Op ‘duurzame’ donderdag 14 oktober ben je welkom om deel te nemen aan de volgende twee programma’s:

• de Dag van de Duurzaamheid van Hogeschool Utrecht: met workshops rond de thema’s slimme mobiliteit en de duurzame stad, en plenaire lezingen door o.a. Bas Eickhout en Derk Loorbach.
  • de jaarlijkse Pathways to Sustainability Conference van Universiteit Utrecht: een dag met in de ochtend lezingen van o.a. Maarten Hajer en Valerie Masson, en in de middag diverse break-out sessies.

Op ‘gezonde’ vrijdag 15 oktober kun je in drie themadebatten meepraten met topsprekers als Andrea Maier, Pauline Meurs en Rosanne Hertzberger. Tijdens de USP Talks praten we je bij over innovaties uit het Utrecht Science Park met wereldwijde impact. Denk aan testrobot ‘The Beast’ van het Hubrecht Institute en Genmab. Wil je weten hoe millennials de gezondheidszorg van de toekomst willen vormgeven? Kom dan naar het jongerendebat met o.a. Talitha Muusse, en luister naar de professionals van morgen.

Kortom, een mix van informatie, inspiratie en interactie die uitnodigt om te leren, te inspireren en elkaar te ontmoeten, online en deels live.

Aanmelden

Na de zomervakantie volgt er meer informatie over het programma en aanmelden. Noteer beide data vast in je agenda en houd na de zomer de website www.utrechtscienceweek.nl en de social media in de gaten.

Voor meer informatie: usw@utrechtsciencepark.nl

Begindatum en -tijd