Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Cultuur en academie

Cultuur en academie

De Universiteit Utrecht kenmerkt zich door een actieve academische gemeenschap en organiseert tal van culturele en wetenschappelijke activiteiten. Kunst, cultuur, muziek, symposia, lezingen, debatten en meer maken deel uit van een brede vorming en zetten ons op andere manieren aan het denken over onszelf en de maatschappij. Kortom, wetenschap en cultuur versterken elkaar. De diverse activiteiten én de markante gebouwen waarin ze plaatsvinden, geven kleur aan de Domstad.

Parnassos Cultuurcentrum   Studium Generale   Universiteitsmuseum Utrecht  
Parnassos Cultuurcentrum

Parnassos Cultuurcentrum
is het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Beeldende kunst, dans en beweging, schrijven en presenteren, fotografie en digitale media, muziek en theater: alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd.
Als student kun je nergens goedkoper en beter terecht.

Studium Generale

Studium Generale
is het podium van de Universiteit Utrecht waar studenten, docenten en andere geïnteresseerden kennis kunnen maken met wetenschappers, schrijvers en denkers.
De symposia, lezingen en debatten van Studium Generale zijn altijd gratis en voor iedereen zonder reservering toegankelijk.

Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum Utrecht is hét wetenschapsmuseum waar bezoekers, jong en oud, worden gestimuleerd en uitgedaagd een onderzoekende houding aan te nemen.
Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan een positief kritische houding ten aanzien van wetenschap.
Historische rondleiding   Botanische Tuinen   deBeschaving  
Academiegebouw Universiteit Utrecht

Deze rondleiding voert langs een aantal plaatsen in de Utrechtse binnenstad die in historisch opzicht belangrijk zijn geweest bij de totstandkoming van de universiteit. Hoe zag het leven van een student er vroeger uit? En waar gaven de professoren hun colleges?
Botanische Tuinen

In De Uithof, op en rond Fort Hoofddijk (Nieuwe Hollandse Waterlinie), liggen de Botanische Tuinen van de universiteit.
Ze zijn geopend voor publiek van 1 maart tot 1 december.Verwonderen en vooruitkijken, dát is deBeschaving. Een intiem dagfestival, op zaterdag 5 juli, in de Botanische Tuinen van Utrecht. De verrassende mix van livemuziek en wetenschap maakt deBeschaving een ontdekkingsfestival voor mensen met een open blik

In samenwerking met...   Culturele studentenorganisaties   Circus Bianco  
In samenwerking met...

De Universiteit Utrecht werkt samen met culturele organisaties en evenementen, zoals Festival Oude Muziek, het Liszt Concours, Festival a/d Werf, Impakt, het Nederlands Film Festival, Open Monumentendag, Culturele Zondagen en Festival deBeschaving.
Culturele studentenorganisaties

De Universiteit Utrecht erkent een aantal culturele studentenorganisaties, waaronder het oudste symfonieorkest van Nederland, het Utrechtsch Studenten Concert en het gerenommeerde close-harmonykoor Dekoor.
Cultuur


Van 5 tot en met 28 september is Circus Bianco twintig keer te zien in de Botanische Tuinen. Rauwer dan Cirque de Soleil en in niets vergelijkbaar met traditionele circusvoorstellingen. Binaco van het spraakmakende Britse NoFit State Circus balanceert op een dun koord tussen moderne dans, experimenteel theater, festival en concert.
Kaartverkoop via de Stadsschouwburg Utrecht.