Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Print deze pagina
a a a
Minors

Arabisch

Doel

De minor Arabisch is een intensieve taaltraining voor studenten met belangstelling voor de Arabische wereld en de islam. Kennis van het Arabisch geeft toegang tot de primaire bronnen voor de studie van de huidige Arabische wereld, de geschiedenis van de Arabische en de islamitische wereld, de studie van de islam en natuurlijk de studie van de Arabische taalkunde.

Inhoud

Je leert zowel het Modern Standaardarabisch of MSA, als het klassiek Arabisch. Het MSA is de cultuurtaal die overal in de Arabische wereld wordt gebruikt voor schriftelijke communicatie (boeken, kranten, tijdschriften en Internet) en voor de meer officiële mondelinge presentaties (toespraken, nieuwsbulletins.

Kennis van het klassiek Arabisch, de taal waarin de klassieke bronnen van de islam zoals de Koran en de soenna geschreven zijn, vormt een onontbeerlijke basis voor de studie van de islam. Als je het MSA onder de knie hebt is het leren van één van de spreektalen in de Arabische wereld, zoals het Marokkaans Arabisch of het Egyptisch Arabisch, niet moeilijk.
Voertaal: Nederlands Aantal ECTS: 30
Start: periode 1
Aangeboden door: Faculteit Geesteswetenschappen