Lintopdrachten overslaan
Universiteitsbibliotheek Utrecht
08.03.2013 |

Stem op de Universiteitsbibliotheek Binnenstad

De Universiteitsbibliotheek Binnenstad dingt mee voor de publieksprijs voor ‘BNA gebouw van het jaar 2012’. Stem op ‘Herbestemming Wittevrouwencomplex Utrecht’ en help ons winnen! Iedereen die een stem uitbrengt, maakt bovendien kans op een ipad 2.

Stemmen kunt u via deze link, door rechtsboven te klikken op de tekst ‘stem op dit gebouw’. U kunt na 1 april nog eens stemmen voor de eindronde van de publieksprijs (zie hieronder de spelregels). Onder alle stemmers wordt een iPad 2 verloot.

Op onze Facebook account vindt u de foto's die wij van het gebouw maakten bij de oplevering in de zomer van 2012.

Foto: Dennis Sies

De prijs
BNA Gebouw van het Jaar is sinds 2006 de prijs die de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) uitreikt voor het beste gerealiseerde werk van BNA-architecten. Doel van de prijs is het werk van BNA-bureaus en de meerwaarde van architectuur te tonen aan publiek, opdrachtgevers en vakgenoten.

Publieksprijs
Het publiek kan online in twee rondes zijn stem uitbrengen:

• 25 februari t/m 24 maart 2013: eerste ronde

In de eerste ronde wordt een ‘wildcard’ vergeven. Hiervoor kan het publiek op alle inzendingen stemmen. Het project met de meeste stemmen gaat, samen met de nominaties door de vakjury’s, door naar de eindronde van de publieksprijs.

• 1 april t/m 30 april 2013: eindronde

Opnieuw kan het publiek stemmen op zijn favoriet. Het project dat dan de meeste stemmen ontvangt, wint de publieksprijs. Deze wordt uitgereikt op 16 mei 2013.