Utrecht University School of Economics (U.S.E.)

A real-world perspective

Utrecht University School of Economics (U.S.E.) onderzoekt economische vraagstukken vanuit ‘a real-world perspective’. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, evenals de dimensies van tijd en plaats. Dit leidt tot een multidisciplinair-economische benadering.

U.S.E. zoekt in haar onderzoek de verbinding met andere disciplines en binnen de economische discipline met business. Dit doen we met het oog op het duurzaam verbeteren van welvaart en welzijn van de (internationale) gemeenschap.

De organisatie van ons onderzoek is verdeeld in 3 groepen. De komende jaren richt het onderzoek van U.S.E. zich op 5 actuele thema's.

Onderzoeksresultaten

Wilt u op de hoogte blijven van de resultaten van recent uitgevoerd onderzoek? Bezoek dan onze Seminar Series of volg de Discussion Papers, een speciale reeks voor onderzoek in uitvoering. De resultaten van promotieonderzoek kunt u downloaden bij Proefschriften.

Departement Economie