Sport

De Universiteit Utrecht hecht veel waarde aan sport. Sport verbindt en houdt lichaam en geest gezond. Daarnaast draagt sport bij aan een positief studie- en werkklimaat. De Universiteit Utrecht ziet de verbindende kracht van de sport, onderwijs en onderzoek als één van de maatschappelijk bindende elementen waardoor iedereen zich binnen onze samenleving op een gezonde wijze zowel educatief, beroepsmatig, sociaal en sportief kan ontwikkelen.

De Universiteit Utrecht zet zich daarom actief in om sport meer op de agenda te zetten. Dit doet zij onder andere door sport een centrale plaats te geven in onderwijs en onderzoek, topsport onder studenten te faciliteren, deel te nemen aan evenementen en voldoende faciliteiten voor studenten en medewerkers te bieden. De Universiteit Utrecht werkt hierbij samen met verschillende partners.

Actueel
Sportaanbod
Sportcentrum Olympos

Als je lekker in je vel zit, presteer je beter. Dus kom in je pauze of vrije tijd lekker sporten bij Sportcentrum Olympos.

marathon, sport
Utrecht Marathon

Zondag 22 maart wordt de eerste Utrecht Science Park Marathon georganiseerd.

Sport evenementen
Tour de France

Tijdens de toertocht Tour de France heb je de mogelijkheid om een stuk over het parcours van de Tour de France te fietsen.

Sport