Organisatie

Maskerade C.M.V. Syrinx
C.M.V. Syrinx, veterinair studentenorkest speelt tijdens Maskerade van Utrecht

Cultuur

De Universiteit Utrecht organiseert tal van culturele en wetenschappelijke activiteiten. Kunst, cultuur, muziek, symposia, lezingen, debatten en meer maken deel uit van een brede vorming en zetten ons op andere manieren aan het denken over onszelf en de maatschappij. Kortom, wetenschap en cultuur versterken elkaar. De diverse activiteiten én de markante gebouwen waarin ze plaatsvinden, geven kleur aan de Domstad.

Lees meer over cultuur

Sport

De Universiteit Utrecht hecht veel waarde aan sport. Sport verbindt en houdt lichaam en geest gezond. Daarnaast draagt sport bij aan een positief studie- en werkklimaat. De Universiteit Utrecht ziet de verbindende kracht van de sport, onderwijs en onderzoek als één van de maatschappelijk bindende elementen waardoor iedereen zich binnen onze samenleving op een gezonde wijze zowel educatief, beroepsmatig, sociaal en sportief kan ontwikkelen. De Universiteit Utrecht zet zich daarom actief in om sport meer op de agenda te zetten.

Lees meer over sport.

Agenda

Bijvoorbeeld: 06/01/2016
Blad Lotus met druppels
vrijdag 1 april 2016 10:00 tot donderdag 1 december 2016 16:30
Inspiratie uit de natuur voor innovatieve en duurzame oplossingen van allerhande problemen.
zondag 1 mei 2016 13:30 tot 15:00
Vertelconcert van zangeres en harpiste Ekaterina Levental. Muziek en vluchtelingenproblematiek.
maandag 2 mei 2016 19:00 tot 21:15
Vrijheid is een belangrijk fundament van de westerse samenleving, maar wat als iemand er mee aan de haal gaat? Bekijk de film 'Welcome to Leith'.
woensdag 4 mei 2016 20:15 tot 21:15
Dr. Tinneke Beeckman nam de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo aanknopingspunt voor filosofisch onderzoek naar ideologisch geweld.
maandag 9 mei 2016 20:00 tot 21:30
Vaak komen kunst en wetenschap samen in techniek, zoals bij film en fotografie. Prof. dr. Sven Dupré neemt je mee in de wereld van materialen en technieken.

Pagina's

RSS

Organisatie