Organisatie

Cultuur

De Universiteit Utrecht organiseert tal van culturele en wetenschappelijke activiteiten. Kunst, cultuur, muziek, symposia, lezingen, debatten en meer maken deel uit van een brede vorming en zetten ons op andere manieren aan het denken over onszelf en de maatschappij. Kortom, wetenschap en cultuur versterken elkaar. De diverse activiteiten én de markante gebouwen waarin ze plaatsvinden, geven kleur aan de Domstad.

Lees meer over cultuur

Sport

De Universiteit Utrecht hecht veel waarde aan sport. Sport verbindt en houdt lichaam en geest gezond. Daarnaast draagt sport bij aan een positief studie- en werkklimaat. De Universiteit Utrecht ziet de verbindende kracht van de sport, onderwijs en onderzoek als één van de maatschappelijk bindende elementen waardoor iedereen zich binnen onze samenleving op een gezonde wijze zowel educatief, beroepsmatig, sociaal en sportief kan ontwikkelen. De Universiteit Utrecht zet zich daarom actief in om sport meer op de agenda te zetten.

Lees meer over sport

Agenda

Bijvoorbeeld: 03/05/2015
3
mrt
dinsdag 3 maart 2015 20:00 -
Hoe duurzaam zijn de westerse opvattingen over bezit? En wat kunnen we leren van andere culturen? Met o. a. dr. Lucien van Liere.
4
mrt
woensdag 4 maart 2015 13:00 -
Dr. Mirko Tobias Schäfer (Utrecht Data School, UU) laat zien dat iedereen datasporen achterlaat. Wat kan je aan de hand daarvan over iemand te weten komen?
4
mrt
woensdag 4 maart 2015 20:00 -
Gratis workshop en open dansavond in Parnassos Cultuurcentrum!
4
mrt
woensdag 4 maart 2015 20:00 -
Joris Luyendijk spreekt over de betekenis van bewijs en waarheid in de Nederlandse politiek, het Midden-Oosten en de Londense bankenwereld.
8
mrt
zondag 8 maart 2015 13:30 -
Airbnb, Snappcar, Peerby... is delen het nieuwe kopen? Een lezing over de voors en tegens van de deeleconomie met prof. dr. Koen Frenken

Pagina's

RSS

Organisatie