Organisatie

Maskerade C.M.V. Syrinx
C.M.V. Syrinx, veterinair studentenorkest speelt tijdens Maskerade van Utrecht

Cultuur

De Universiteit Utrecht organiseert tal van culturele en wetenschappelijke activiteiten. Kunst, cultuur, muziek, symposia, lezingen, debatten en meer maken deel uit van een brede vorming en zetten ons op andere manieren aan het denken over onszelf en de maatschappij. Kortom, wetenschap en cultuur versterken elkaar. De diverse activiteiten én de markante gebouwen waarin ze plaatsvinden, geven kleur aan de Domstad.

Lees meer over cultuur

Sport

De Universiteit Utrecht hecht veel waarde aan sport. Sport verbindt en houdt lichaam en geest gezond. Daarnaast draagt sport bij aan een positief studie- en werkklimaat. De Universiteit Utrecht ziet de verbindende kracht van de sport, onderwijs en onderzoek als één van de maatschappelijk bindende elementen waardoor iedereen zich binnen onze samenleving op een gezonde wijze zowel educatief, beroepsmatig, sociaal en sportief kan ontwikkelen. De Universiteit Utrecht zet zich daarom actief in om sport meer op de agenda te zetten.

Lees meer over sport.

Agenda

Bijvoorbeeld: 11/29/2015
Groen blad
woensdag 1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer dan je denkt!
Paeonia delavayi
vrijdag 22 mei 2015 10:00 -
Een tentoonstelling met verhalen van 240 planten in 24 botanische tuinen die onze bescherming nodig hebben.
Parnassos Cultuurcentrum dans lindy hop cursus klein
woensdag 2 december 2015 20:15 -
Gratis workshop, open dansavond en optredens Lindy Hop in Parnassos Cultuurcentrum!
donderdag 3 december 2015 15:30 -
Sabine Sörgel zal spreken over de politiek van transnationale samenwerking in hedendaagse dans, via theorieën van Braidotti and Roach.
maandag 7 december 2015 19:00 -
Film 'Particle Fever' over de ontdekking van het Higgs Boston deeltje, met nabespreking door prof. dr. Raimond Snellings (Subatomaire Fysica, UU).

Pagina's

RSS

Organisatie