Faculteit Geneeskunde - UMC Utrecht

De faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht werken samen op het gebied van onderwijs en onderzoek voor patiëntenzorg. De uitvoering van de taken vindt plaats in het UMC Utrecht en gebeurt onder verantwoordelijkheid van het UMC Utrecht.

Internationale master Biofabrication

Stel je voor: een nieuwe knieschijf van cellen uit je eigen lichaam. Toekomstmuziek? Nu nog wel. Het UMC Utrecht biedt de eerste internationale onderzoeksmasteropleiding aan, waarin 3-D printen met biomaterialen centraal staat. Dankzij deze nieuwe technieken werken we aan baanbrekende innovaties in de zorg van morgen.

Summerschool junior over DNA

Met snoepjes DNA-strengen bouwen, dat doen de scholieren op de Summerschool junior over DNA. En waar kun je dat nu beter doen dan op de universiteit? Samen met wetenschappers en studenten van de Universiteit Utrecht / UMC Utrecht zien de kinderen aan de hand van proefjes, excursies en rondleidingen hoe wetenschap werkt.

 

Programma Onbegrensd Leren

Innovaties om het onderwijs te verbeteren, daar is het onderwijs ICT-programma ‘Onbegrensd Leren’ van het UMC Utrecht op gericht. Studenten pitchten hun innovatieve ideeën in de E-ducational Challenge.

Wie we zijn – het UMC Utrecht

Onderzoek, onderwijs en zorg zijn de drie pijlers van het UMC Utrecht. In ons voortdurende streven om de gezondheid van mensen te verbeteren, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en grensverleggende innovaties vormen de basis voor excellente zorg. Hoogwaardige opleidingen garanderen de instroom van nieuw talent dat nodig is om onze koppositie te behouden en versterken. Lees meer...

Faculteit Geneeskunde