Faculteit Geneeskunde - UMC Utrecht

De faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht werken samen op het gebied van onderwijs en onderzoek voor patiëntenzorg. De uitvoering van de taken vindt plaats in het UMC Utrecht en gebeurt onder verantwoordelijkheid van het UMC Utrecht.

Actueel
Internationale master Biofabrication

Stel je voor: een nieuwe knieschijf van cellen uit je eigen lichaam. Toekomstmuziek? Nu nog wel. Het UMC Utrecht biedt de eerste internationale onderzoeksmasteropleiding aan, waarin 3-D printen met biomaterialen centraal staat. Dankzij deze nieuwe technieken werken we aan baanbrekende innovaties in de zorg van morgen.

Internationale prijs voor opleiding Geneeskunde

De geneeskundestudenten van de Universiteit Utrecht zijn zeer actief in het onderwijsmanagement en in opleidingscommissies. Ook zijn zij sterk betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe curriculum. Daarom heeft de Utrechtse artsenopleiding als eerste in Nederland de ASPIRE-to-Excellence Award ontvangen.

Programma Onbegrensd Leren

Innovaties om het onderwijs te verbeteren, daar is het onderwijs ICT-programma ‘Onbegrensd Leren’ van het UMC Utrecht op gericht. Studenten pitchten hun innovatieve ideeën in de E-ducational Challenge.

Wie we zijn – het UMC Utrecht

Onderzoek, onderwijs en zorg zijn de drie pijlers van het UMC Utrecht. In ons voortdurende streven om de gezondheid van mensen te verbeteren, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en grensverleggende innovaties vormen de basis voor excellente zorg. Hoogwaardige opleidingen garanderen de instroom van nieuw talent dat nodig is om onze koppositie te behouden en versterken. Lees meer...

Faculteit Geneeskunde