Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Cristiane Morais Smith
Ontmoet Cristiane de Morais Smith

Cristiane de Morais Smith is hoogleraar Condensed matter physics en doet "natuurkunde à la Picasso". Ze is niet op zoek naar precieze antwoorden, maar wil begrijpen waarom een systeem zich op een bepaalde manier gedraagt.

Movies & Science

Studium Generale organiseert vier filmavonden waar onderwerpen aan bod komen waar onderzoekers van de faculteit Bètawetenschappen dagelijks aan werken. Na afloop geeft een van onze onderzoekers commentaar.

Nieuws

Dr. Nathaniel Martin, Timo Koopmans & Laurens Kleijn
26 november 2015
De startup is het directe resultaat van het fundamentele onderzoek van Martin en zijn groep naar nieuwe antibiotica.
25 november 2015
Pieter Bruijnincx (Scheikunde) is gevraagd om toe te treden tot De Jonge Akademie.
Amazone
20 november 2015
Dat de Amazone kwetsbaar is is algemeen bekend, maar het niveau van bedreiging is nu voor het eerst vastgesteld, schrijven onderzoekers in Science Advances.
RSS

Agenda

29
nov
29 november 2015 -
Met onder andere Beatrice de Graaf, Katell Lavéant, Peter Werkhoven en de Mutual Wave Machine.
30
nov
30 november 2015 12:45 -
Julia Nikolaidis schept een kader voor het begrijpen van de complexe relatie tussen enzymen die verantwoordelijk zijn voor de celwandsynthese van bacteriën.
1
dec
1 december 2015 18:00 -
Promovenda Anne Franzen laat zien dat het ook in licht verstoorde Reissner-Nordström-ruimtetijd mogelijk is om voorbij een zwart gat te reizen.
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen