Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Sjoerd Verduyn Lunel
Ontmoet Sjoerd Verduyn Lunel

Sjoerd Verduyn Lunel werkt met wiskundige formules die het menselijk lichaam voorstellen. Hij kan, naar aanleiding van zijn onderzoeksresultaten, artsen adviseren over de behandeling van patiënten.

Movies & Science

Studium Generale organiseert vier filmavonden waar onderwerpen aan bod komen waar onderzoekers van de faculteit Bètawetenschappen dagelijks aan werken. Na afloop geeft een van onze onderzoekers commentaar.

Nieuws

Prof. Klein Gebbink
13 oktober 2015
De EU heeft 3,3 miljoen euro toegekend voor onderzoek naar katalysatoren voor onder meer de schone productie van brandstoffen.
Antarctic ice shelves
12 oktober 2015
Het verdwijnen van een aantal Antarctische ijsplaten kan leiden tot een extra mondiale zeespiegelstijging
prof. Sybren Drijfhout
8 oktober 2015
Voor onderzoek naar de veranderingen van de zeespiegel en de gevolgen daarvan voor de waterhuishouding.
RSS

Agenda

14
okt
14 oktober 2015 12:45 -
Mariella Franker deed tijdens haar promotie verschillende onderzoeken om het transport van stofjes in zenuwcellen beter te begrijpen
14
okt
14 oktober 2015 14:30 -
Steven Woudenberg ontwikkelde een systeem dat helpt bij het vroeg detecteren van infectieziekten
14
okt
14 oktober 2015 16:15 -
Niels Vermeer bracht in kaart hoe kennis over bijwerkingen van biologicals wordt verworven door middel van farmacovigilantie
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen