Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Gert Storm
Ontmoet Gert Storm

Farmaceutisch wetenschapper Gert Storm houdt zich bezig met het ontwerpen, onderzoeken en testen van doelgerichte nanomedicijnen. "Het heeft voor een geneesmiddel tegen nierproblemen helemaal geen zin om bij de longen uit te komen."

Themadag Future Food

De Botanische Tuinen Utrecht op zondag 13 september een Themadag Future Food over ons eten in de toekomst. Onderzoekers van Future Food Utrecht gaan in op voedsel-gerelateerde vragen die gesteld zijn in de Nationale Wetenschapsagenda.

Nieuws

Movies & Science
3 september 2015
Iedere eerste maandag van de maand spannende films en documentaires over onderwerpen waar onderzoekers van de faculteit Bètawetenschappen dagelijks aan werken.
Jesse Küpers, Iko Koevoets en Sjon Hartman,
3 september 2015
Jesse Küpers, Iko Koevoets en Sjon Hartman haalden drie van de vier beschikbare promotieplaatsen binnen van een NWO-ALW programma.
Minister Bussemaker tijdens haar werkbezoek aan de Zwaartekrachtprogramma's
1 september 2015
“De minister was heel geïnteresseerd in ons onderzoek en stelde veel open vragen.”
RSS

Agenda

1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer je je denkt!
5
sep
5 september 2015 10:00 -
Deze dag zijn prachtige rotsplanten en bollen te koop.
7
sep
7 september 2015 19:00 -
In de film Contagion waart er een zeer besmettelijk virus rond. In hoeverre moeten wij bang zijn voor een virus? Met prof. dr. Albert Heck.
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen