Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Dean

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Ineke Braakman
Ontmoet Ineke Braakman

Ineke Braakman is hoogleraar Cellulaire Eiwitchemie. Ze richt zich met haar onderzoek op de onderliggende mechanismen van onder andere taaislijmziekte en familiale hypercholesterolemie.

Future Food Utrecht

Future Food Utrecht heeft als doel om toekomstige generaties duurzame en gezonde oplossingen op het gebied van voedsel te bieden.

Nieuws

Bert Weckhuysen
24 april 2015
Weckhuysen behoort tot de internationale top van zijn vakgebied en zet zich in voor de toepassing van zijn onderzoek voor een duurzame samenleving
Future Food Utrecht
24 april 2015
Zo’n honderdvijftig studenten en onderzoekers kwamen woensdag 15 april naar de kick off bijeenkomst ‘How can science feed the world?’
Continuïteit van farmaceutische zorg voor psychiatrische patiënten
23 april 2015
Het risico is in te schatten door kenmerken van de patiënt te combineren met het ziektebeeld en met informatie over het geneesmiddelengebruik
RSS

Agenda

1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer je je denkt!
28
apr
28 april 2015 12:45 -
Promotie van Neriman Yilmaz Visagie
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen