Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Nieuws

Uitreiking Scriptieprijs Nina Rosa
1 december 2015
“Als het aan mij lag, studeerde ik de rest van mijn leven door”
Dr. Frans Wiering
27 november 2015
Wiering gaat zich o.a. richten op de samenwerking tussen geesteswetenschappers en informatici en het ontwikkelen van een Digital Humanities-strategie.
Dr. Nathaniel Martin, Timo Koopmans & Laurens Kleijn
26 november 2015
De startup is het directe resultaat van het fundamentele onderzoek van Martin en zijn groep naar nieuwe antibiotica.
RSS

Agenda

4
dec
4 december 2015 18:00 -
Anshui Li bestudeerde tijdens zijn promotieonderzoek het “agenten-en-boevenspel”, een spel waar agenten proberen een boef te vangen.
7
dec
7 december 2015 16:15 -
Promovendus QingYi Feng bestudeerde specifieke verschijnselen in het klimaat met behulp van complexe netwerktheorie.
7
dec
7 december 2015 19:00 -
Film 'Particle Fever' over de ontdekking van het Higgs Boston deeltje, met nabespreking door prof. dr. Raimond Snellings (Subatomaire Fysica, UU).
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen