Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Cristiane Morais Smith
Ontmoet Cristiane de Morais Smith

Cristiane de Morais Smith is hoogleraar Condensed matter physics en doet "natuurkunde à la Picasso". Ze is niet op zoek naar precieze antwoorden, maar wil begrijpen waarom een systeem zich op een bepaalde manier gedraagt.

Movies & Science

Studium Generale organiseert vier filmavonden waar onderwerpen aan bod komen waar onderzoekers van de faculteit Bètawetenschappen dagelijks aan werken. Na afloop geeft een van onze onderzoekers commentaar.

Nieuws

25 november 2015
Pieter Bruijnincx (Scheikunde) is gevraagd om toe te treden tot De Jonge Akademie.
Amazone
20 november 2015
Dat de Amazone kwetsbaar is is algemeen bekend, maar het niveau van bedreiging is nu voor het eerst vastgesteld, schrijven onderzoekers in Science Advances.
Prof. Jan Tommassen
18 november 2015
Onderzoeksvoorstellen naar snellere ontwikkeling nieuwe vaccins en naar scheiding high-tech materialen uit afval gehonoreerd.
RSS

Agenda

25
nov
25 november 2015 10:30 -
Promovenda Alis Rodríguez Manso presenteert in haar proefschrift de eerste metingen van de balansfunctie bij p-Pb botsingen in de ALICE detector van de LHC.
25
nov
25 november 2015 12:45 -
Leo Pruijt ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek ondersteunende instrumenten en tools voor IT-architecten, om de effectiviteit van hun werk te verhogen.
25
nov
25 november 2015 14:30 -
Promovenda Nina Elbers beschrijft in haar proefschrift de resultaten van experimenten waarin olie, water en colloïden samenkomen.
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen