Faculteit Bètawetenschappen

Simulatie van het Utrechtse Jaarbeursplein
Virtuele bolletjes voorspellen publieksstromen Grand Départ

Simulaties in virtuele omgeving helpen gemeente Utrecht bij voorbereiding Grand Départ

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Overall Impression Faculty of Science 2014
Jaarbeeld 2014

Een aantal unieke en opvallende prestaties van onze medewerkers en studenten zijn uitgelicht in het jaarbeeld 2014.

Bekijk wat wij bereikt hebben op het gebied van onderwijs, onderzoek en valorisatie en lees meer over onze publicaties en onze 'Bright minds'.

Complex Systems Studies

In het dagelijks leven zijn overal complexe systemen te vinden. Complex Systems Studies verbindt de meest fundamentele natuurwetenschappen met maatschappelijke uitdagingen.

Nieuws

C. elegans
2 juli 2015
Het onderzoek van prof. Sander van den Heuvel en promovenda Suzan Ruijtenberg is vandaag gepubliceerd in Cell
Roland Geraerts en Marc van Kreveld
2 juli 2015
Roland Geraerts en Marc van Kreveld krijgen een toekenning van 150.000 euro uit het Demonstrator-programma van Technologiestichting STW
Illustratie bij persbericht Bert Weckhuysen
2 juli 2015
Driedimensionale scans laten zien waarom katalysator werking verliest
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen