Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
200 years of Science!
200 jaar Bètawetenschappen

In 1815 werd de faculteit Wis- en Natuurkundige Wetenschappen opgericht. Wij vieren het 200-jarig bestaan van Bètawetenschappen tijdens de feestelijke opening van het Academisch Jaar op dinsdag 1 september 2015.

Science for Life
Science for Life

Science for Life verkent de fundamenten van leven door levenswetenschappelijk onderzoek gericht op oplossingen voor gezondheids- en milieuproblemen.

Nieuws

28 augustus 2015
De American Chemical Society heeft Albert Heck en Geert-Jan Boons prijzen toegekend
Suzan Ruijtenberg
26 augustus 2015
Suzan Ruijtenberg promoveert woensdag 16 september op onderzoek dat onder meer leidde tot een publicatie in Cell.
25 augustus 2015
Marcel Kooij promoveert op 9 september op onderzoek naar de rol van telefonisch contact op therapietrouw bij verschillende medicijnen
RSS

Agenda

1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer je je denkt!
1
sep
1 september 2015 14:30 -
In 1815 werd de faculteit Wis- en Natuurkundige Wetenschappen opgericht
2
sep
2 september 2015 12:45 -
Promovendus Joost Snijder onderzocht de samenstelling van virusdeeltjes
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen