Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Dean

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Johan Garssen
Ontmoet Johan Garssen

Johan Garssen is hoogleraar Immunopharmacology of Nutrition. Met één been binnen de universiteit en één been in het bedrijfsleven vormt hij de brug tussen food en farma.

Game Research

Via games kunnen gebruikers oefenen, spelen, experimenteren, onderzoeken en leren in een veilige en stimulerende omgeving. Game Research verkent de mogeljkheden.

Nieuws

Henk Stoof
24 maart 2015
Doel van hun voorstel ‘Shaping the sound of light’ is het maken en onderzoeken van een zogenaamd Bose-Einstein condensaat van licht
dr. Marco Spruit
20 maart 2015
6,6 miljoen euro voor een Horizon2020 project om de door dr. Marco Spruit en het UMC Utrecht ontwikkelde webapplicatie de STRIP Assistent verder te ontwikkelen
Nature Communications
17 maart 2015
Scheikundigen van de Universiteit Utrecht hebben samen met Britse en Amerikaanse collega’s een nieuwe, herbruikbare katalysator ontwikkeld
RSS

Agenda

30
mrt
30 maart 2015 12:45 -
Promotie van C. Prastani
1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer je je denkt!
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen