Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Nieuws

Sjors Martens
28 januari 2016
De tien interdisciplinaire teams die binnen het focusgebied Game Research een seed money grant hebben ontvangen, presenteerden zich op 21 januari.
Duurzaamheid
27 januari 2016
Als start van een intensievere samenwerking hebben de Universiteit Utrecht, het NIOZ en NWO symbolisch de trossen los gegooid.
Marijn van Huis
27 januari 2016
Twee miljoen euro om voor het eerst met atomaire resolutie live in beeld te brengen hoe in een oplossing nanomaterialen worden gevormd
RSS

Agenda

9
feb
9 februari 2016 16:15 -
Promovendus Abhinav Pandey heeft onderzoek gedaan naar de moleculaire werking van Grp94 op de LDL-receptor
17
feb
17 februari 2016 12:45 -
Promovendus Joao Mestre Fernandes da Silva deed onderzoek naar differentieerbare meetkunde van Lie-groepoïden en de singuliere ruimtes die zij modelleren.
18
feb
18 februari 2016 16:15 -
Deze nieuwe reeks start met presentaties van Pim Huijnen (cultuurgeschiedenis) en Arno Siebes (algoritmische data-analyse).
RSS
Education at the Faculty of Science

Faculteit Bètawetenschappen