Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

v.l.n.r. Timon Knigge, Harry Smit en Ragnar Groot Koerkamp
23 mei 2016
Wiskundestudenten Harry Smit, Timon Knigge en Ragnar Groot Koerkamp deden mee aan de ACM International Collegiate Programming Competition
Project: Close Encounters
20 mei 2016
EU-ambassadeurs ervaren en beleven games voor groene, gezonde en slimme regio
© iStockphoto.com/pashabo
20 mei 2016
Multidisciplinair project Universiteit Utrecht in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam en Noordhoff Uitgevers
RSS

Agenda

30
mei
30 mei 2016 12:45 - 13:45
Promotie Lourens van Dijk.
30
mei
30 mei 2016 14:30 - 15:30
Promovenda Yao Liu onderzocht drie verschillende benaderingswijzen die zijn ontwikkeld om de dreiging van antibiotica-resistente bacteriën aan te pakken.
RSS

Faculteit Bètawetenschappen