Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Dean

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Actueel
Rene van Roij
Ontmoet Rene van Roij

René van Roij is hoogleraar Soft-Matter Theory. Zijn onderzoek naar blauwe energie maakt deel uit van een groter onderzoeksthema naar nanomaterialen.

Science for life

Science for life verkent de fundamenten van leven door levenswetenschappelijk onderzoek gericht op oplossingen voor gezondheids- en milieuproblemen.

Nieuws

5 maart 2015
NWO heeft 1,1 miljoen euro toegekend voor onderzoek naar het organisatie-specifiek maken van extreem grote softwaresystemen die via de cloud beschikbaar zijn
5 maart 2015
Wetenschappers stellen in Current Biology 9 maatregelen voor om de impact op het milieu van de voortdurende uitbreiding van van infrastructuur te beperken
Kurt VanLehn
5 maart 2015
Tijdens de 379e Dies Natalis van de Universiteit Utrecht zal informaticus professor Kurt VanLehn een eredoctoraat van de universiteit ontvangen
RSS

Agenda

26
mrt
26 maart 2015 15:00 -
Op donderdag 26 maart 2015 vindt de 379e Dies Natalis van de Universiteit Utrecht plaats. Het thema van de viering is Onderwijs.
1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer je je denkt!
15
apr
15 april 2015 14:30 -
Maak deze dag een diertjeshotel waar bijen en vlinders kunnen slapen of eitjes leggen.
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen