Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Anna Akhmanova
Ontmoet Anna Akhmanova

Voor sommige ziektes zijn nog geen medicijnen beschikbaar. Anna Akhmanova is hoogleraar Celbiologie. Ze onderzoekt de opbouw van cellen, en wil daarmee ontdekken waarom we ziek worden.

Movies & Science

Studium Generale organiseert vier filmavonden waar onderwerpen aan bod komen waar onderzoekers van de faculteit Bètawetenschappen dagelijks aan werken. Na afloop geeft een van onze onderzoekers commentaar.

Nieuws

Network in ribosome
28 september 2015
Voorheen kon dit alleen wanneer een klein aantal eiwitten in een kunstmatige setting bij elkaar waren gebracht
Complex Systems Studies
28 september 2015
Dankzij een schenking van dr. Peter Koeze (promotie Natuurkunde 1968) kunnen twee promovendi worden aangesteld
Resultaat van het experiment in China, met rechts de planten die probiotica hebben gekregen (Foto: promovenda Tianjie Yang).
24 september 2015
Biologen uit Utrecht, Nanjing en York ontwikkelden een methode om de juiste mix van ‘probiotica’ voor een gewas te bepalen.
RSS

Agenda

1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer dan je denkt!
5
okt
5 oktober 2015 19:00 -
In de docu 'Chasing Ice' worden de effecten van klimaatverandering in beeld gebracht. Dr. Jan Lenaerts geeft duiding.
7
okt
7 oktober 2015 12:45 -
Uit het onderzoek van De Jong en haar collega’s blijkt dat externe en interne informatie in het brein onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen