Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Daniel Vanmaekelbergh
Ontmoet Daniël Vanmaekelbergh

Prof. Daniël Vanmaekelbergh staat aan de top van de nanochemie binnen de universiteit. Hij maakt met nanodeeltjes kristallen, die licht kunnen geven, en grafeen, wellicht het elektronische materiaal van de toekomst.

Land and Water
Water, Climate and Ecosystems

Waardoor wordt het klimaat beïnvloed en wat zijn de effecten op mens en aarde? Water lijkt dit alles te verbinden. Water, Climate and Ecosystems verkent hoe we toekomstige hydrologische omstandigheden op aarde kunnen voorspellen.

Nieuws

Casper Hoogenraad
21 mei 2015
Lidmaatschap van EMBO is voorbehouden aan excellente onderzoekers in de life sciences.
Antarctic Ice
21 mei 2015
Het onderzoek wordt vandaag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science
Marc Baldus
18 mei 2015
"Ons ultieme doel is eiwitcomplexen in de cel op atomair niveau aan het werk te zien. Met dit onderzoek zetten we een grote stap in deze richting”
RSS

Agenda

1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer je je denkt!
27
mei
27 mei 2015 10:30 -
Promotie van C.M.T. van der Putten
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen