Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Dean

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 1500 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Actueel
Rene van Roij
Ontmoet Rene van Roij

René van Roij is hoogleraar Soft-Matter Theory. Zijn onderzoek naar blauwe energie maakt deel uit van een groter onderzoeksthema naar nanomaterialen.

Science for life

Science for life verkent de fundamenten van leven door levenswetenschappelijk onderzoek gericht op oplossingen voor gezondheids- en milieuproblemen.

Nieuws

Hersenen
22 januari 2015
Ruim zestig wiskundigen gaan komende week de uitdaging aan om zes vraagstukken van bedrijven op te lossen.
PRL Panel
20 januari 2015
De temperatuur blijkt een uitstekende schakelaar tussen de kristal- en de vloeibare fase van colloïden, hele kleine deeltjes, in een olie-water mengsel.
Casper Hoogenraad
8 januari 2015
Prof.dr. Casper Hoogenraad is verkozen tot ‘FENS-Kavli’ Scholar, hij behoort hiermee tot de eerste 20 jonge Europese neurowetenschappers.
RSS

Agenda

28
jan
28 januari 2015 14:30 -
Promotie van Al Jupri aan de Universiteit Utrecht, faculteit Bètawetenschappen. The use of applets to improve Indonesian student performance in algebra
4
feb
4 februari 2015 10:30 -
Promotie van Dali Shen aan de Universiteit Utrecht, faculteit Bètawetenschappen.
9
feb
9 februari 2015 14:30 -
Promotie van Rosan Kreeftmeijer-Vegter aan de Universiteit Utrecht faculteit Bètawetenschappen.
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen