Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 5700 studenten en 1200 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

Myeline-zenuwcel verbinding MAG
6 december 2016
Publicatie in Nature Communications van Utrechtse scheikundigen
Jochem Wijten.
1 december 2016
Wijten krijgt de prijs voor het onderzoek dat hij tijdens zijn Master uitvoerde
24 november 2016
Blauw licht is essentieel voor de plantengroei als buurplanten oprukken, ontdekten Utrechtse biologen. Zij publiceren daarover in Current Biology.
RSS

Agenda

7
dec
7 december 2016 10:30 - 11:30
Emilia Leogrande promoveert op onderzoek naar p-Pb botsingen, waarbij ze twee-deeltjescorrelaties gebruikte als analysemethode.
7
dec
7 december 2016 14:30 - 15:30
Promovenda Tjitske Visser ontwikkelde een instrument waarmee de slaagkans van grote ICT-projecten in maatschappelijke ketens kan worden ingeschat en vergroot.
12
dec
12 december 2016 10:30 - 11:30
Promovendus Samanbir Kalirai deed onderzoek naar katalysatoren en de chemische beeldvorming van individuele katalysatordeeltjes met röntgenstraling
RSS

Faculteit Bètawetenschappen