Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

Prof. Berend Olivier
26 april 2016
Wegens zijn uitzonderlijk grote en veelzijdige verdiensten op het gebied van de gedragsfarmacologie
Selfie van prof. Sterck met de leerlingen
20 april 2016
Hoogleraren én basisschoolleerlingen waren zeer enthousiast over 'Meet the professor'
Twee meisjes doen scheikundeproefjes tijdens Girlsday
19 april 2016
Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.
RSS

Agenda

24 - 16
mrt mei
24 maart 2016 10:00 - 16 mei 2016 17:00
Prof. Han Wösten van de Universiteit Utrecht en Maurizio Montalti van ontwerpstudio Officina Corpuscoli presenteren ‘Fungal Futures'
4
mei
4 mei 2016 10:30 - 11:30
Promovendus Sandro Bjelogrlic geeft in zijn proefschrift een analyse van hoekcorrelaties (∆ϕ-correlaties) tussen D-mesonen en geladen deeltjes.
9
mei
9 mei 2016 14:30 - 15:30
Promovendus Yaser Bazargani laat zien dat implementatie van programma’s voor essentiële geneesmiddelen in lage- en middeninkomenslanden suboptimaal is
RSS

Faculteit Bètawetenschappen