Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

27 oktober 2016
Neurobioloog Harold MacGillavry ontvangt een ERC Starting Grant om de beweeglijkheid van receptoren in synapsen te onderzoeken.
19 oktober 2016
18 honoursstudenten schreven een boek met hun visie op de biologie van de toekomst
Publicatie Merel Soons
14 oktober 2016
Publicatie van Merel Soons et al. in Functional Ecology
RSS

Agenda

31
okt
9
nov
9 november 2016 14:30 - 15:30
Promotie ir. B.M.C. Cloin
9
nov
9 november 2016 16:15 - 17:15
Oratie Prof. dr. ir. J.E. Frank: More on the nature of prediction: geometric integration
RSS

Faculteit Bètawetenschappen