Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

22 juli 2016
Vier UU-studenten hebben een game ontwikkeld waarin je met je eigen smartphone op een groot scherm speelt tegen andere spelers in de buurt.
Vlag faculteiten
18 juli 2016
De Universiteit Utrecht staat in de top 25 van de nieuwe wereldwijde ranglijsten van ShanghaiRanking voor energie-, chemie- en milieu-onderzoek.
Climate Physics
15 juli 2016
Drie studenten vertellen over het masterprogramma Climate Physics in deze nieuwe film.
RSS

Agenda

29
aug
29 augustus 2016 10:30 - 11:30
Promovendus Fabio Marino verbetert analyse van (immuno)peptiden
29
aug
29 augustus 2016 14:30 - 15:30
Promotie Kan Jiang
RSS

Faculteit Bètawetenschappen