Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 4800 studenten en 1100 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Uitgelicht
Marjolein Dijkstra
Ontmoet Marjolein Dijkstra

Colloïdale deeltjes zijn minuscule deeltjes, die in allerlei vormen bestaan. Marjolein Dijkstra is hoogleraar Computer Simulations of Soft Condensed Matter. Ze voert computersimulaties met deze deeltjes uit om natuurkundige verschijnselen te onderzoeken.

Integrative Bioinformatics

Om de kennis van bioinformatica  binnen het Utrechtse Life Sciences onderzoek te vergroten, biedt het Utrecht Bioinformatics Center een sterke community voor alle onderzoekers binnen de domeinen Life Sciences en Duurzaamheid.

Nieuws

Een van de gestolen manuscripten
24 juli 2015
Promovendus Hüseyin Şen (Wiskunde) ontdekte twee dertiende-eeuwse manuscripten die vermist zijn uit de bibliotheek van Konya (Turkije)
Faculteit Bètawetenschappen Universiteit Utrecht
17 juli 2015
Veni’s voor Bas de Boer, Stefan Ligtenberg, Gareth Whiting en Jovana Zecevic
Partnerschap helpt geneesmiddelen van kleine bedrijven de markt op
15 juli 2015
Door gebruik te maken van slimme digitale tools onderzoeken de hoogleraren de ontwikkeling van het Nederlandse drugsbeleid na 1945
RSS

Agenda

1
apr dec
1 april 2015 10:00 -
Jaarthema 2015: Groene bladen, grote daden. Planten kunnen meer je je denkt!
6 - 9
aug
6 augustus 2015 10:00 -
Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden is een fantastische show van bloeiende fuchsia’s te bewonderen.
15
aug
15 augustus 2015 12:00 -
Onze Professor Billenklap gaat experimenteren met kleuren, maar pas op: een kleurenexplosie is niet uitgesloten!
RSS
Onderwijs Bètawetenschappen

Faculteit Bètawetenschappen