Departement Filosofie en Religiewetenschap

Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

Dr. Iris van der Tuin
18 augustus 2016
Van der Tuin is een van de keynote sprekers tijdens de summer school Gender en Superdiversiteit van het Vlaamse Kif Kif.
Broeikasgassen © iStockphoto.com/ermingut
15 augustus 2016
"Duurzaamheid is voor slechts enkele partijen topprioriteit. Ik begrijp daar weinig van: we hebben toch echt maar één planeet."
Istanbul, Turkije © iStockphoto.com/damircudic
2 augustus 2016
Naar aanleiding van de coup in Turkije traden verschillende geesteswetenschappers op in de landelijke nieuwsmedia.
RSS

Agenda

29 augustus 2016 16:15 - 17:30
Plaatsbekleding houdt in dat een personage de plaats inneemt van een ander, bijvoorbeeld door diens taak of zorg over te nemen.
Baruch Spinoza. Foto: Wikimedia Commons
2 september 2016 09:30 - 17:30
Na het symposium 'Spinoza Research: To Be Continued' geeft Steenbakkers de openbare lezing 'Spinoza, de legenden voorbij'.
FAT Architecture
13 september 2016 20:15 - 22:00
De vluchtelingeninstroom brengt dilemma’s met zich mee. Nieuwkomers moeten integreren, maar hoe?
RSS

Departement Filosofie en Religiewetenschap