Departement Filosofie en Religiewetenschap

Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

Prof. dr. Bert van den Brink
5 februari 2016
Bert van den Brink volgt per 1 augustus 2016 Barbara Oomen op als Dean van University College Roosevelt in Middelburg.
© iStockphoto.com/filo
5 februari 2016
In een opiniestuk in Trouw (3 feb.) gaat Stafleu in op verschillende manieren om de vertaalbaarheid van dierproeven te verbeteren.
© iStockphoto.com/elwynn1130
1 februari 2016
Ingrid Robeyns sprak in Trouw over mogelijke ethische bezwaren tegen de filantropische activiteiten van figuren als Bill Gates.
RSS

Agenda

16 februari 2016 15:00 -
In deze uitgave, die in samenwerking met Instituties voor Open Samenlevingen werd gerealiseerd, komen onderzoek en kunst samen.
Baruch Spinoza. Foto: Wikimedia Commons
17 februari 2016 15:00 -
Tijdens het komende History of Philosophy Colloquium zal Theo Verbeek spreken over 'Spinoza on aristocratic (and democratic) government'.
Sadhu - Indian Holymen © iStockphoto.com/hadynyah
17 februari 2016 20:00 -
Wat is heilig voor ons, en wat betekent dat? Diverse religiewetenschappers van de UU spreken in deze reeks.
RSS

Departement Filosofie en Religiewetenschap