Departement Filosofie en Religiewetenschap

Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

Deelnemers Lecture-cum-Seminar
23 mei 2016
De Ambassadeur van Albanië nam deel aan het Lecture-cum-Seminar met Nathalie Clayer, georganiseerd binnen het ERC-project Muslims in Interwar Europe.
© iStockphoto.com/pashabo
20 mei 2016
Multidisciplinair project Universiteit Utrecht in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam en Noordhoff Uitgevers
First European Muslim Congress (Genève 1935) with almost all participants. Source: Family Archive Mohammed Ali van Beetem -The Netherlands
17 mei 2016
Sophie Spaan schreef een artikel voor Foreign Policy over de historische relatie tussen Europese burgers en Islamitische immigranten.
RSS

Agenda

© iStockphoto.com/agsandrew
27 mei 2016 - 29 mei 2016
O.a. Iris van der Tuin en Rick Dolphijn spreken over de groeiende trend van nieuw materialisme in wetenschap en kunst.
Fotografie Tania Reinicke (vlnr Chassé Dance Studios, Maranatha Ministries, Fatih-Moskee)
4 juni 2016 - 2 juli 2016
De tentoonstelling over zichtbare en onzichtbare religie is het sluitstuk van het internationale onderzoek Iconic Religion.
Fotografie Tania Reinicke (vlnr Chassé Dance Studios, Maranatha Ministries, Fatih-Moskee)
4 juni 2016 14:00 - 16:00
Onderzoekers geven lezingen in het kader van 'The Urban Sacred: over zichtbare en onzichtbare religie in Amsterdam, Berlijn en Londen'.
RSS

Departement Filosofie en Religiewetenschap