Departement Filosofie en Religiewetenschap

Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

Koning Abdullah II van Jordanië. Bron: Wikimedia Commons/World Economic Forum
2 december 2016
In nrc.next (28 november) legt Joas Wagemakers uit hoe de relatie tussen de koning en de moslimbroederschap bijdraagt aan de relatieve rust in het land.
Dr. Merel van Goch
24 november 2016
Deze fellowships faciliteren onderwijsgerelateerd onderzoek binnen instellingen voor Liberal Arts and Sciences in Europa.
21 november 2016
Een bibliografische geschiedenis van alles dat is geschreven over de relaties in Noord en Oost Europa in de periode 1600-1700.
RSS

Agenda

© iStockphoto.com/Paolo_Toffanin
9 december 2016 09:30 - 17:00
Ter ere van het veertigjarig bestaan van de leerstoel 'Oude katholieke kerkstructuren' wordt er een symposium georganiseerd met het thema 'herbronning'.
Dr. Amr Ryad
13 december 2016 20:00 - 22:15
Amr Ryad vertelt bij de Universiteit van Nederland waarom Europa een eeuw geleden verliefd was op de islam.
FAT Architecture
13 december 2016 20:15 - 22:00
Verziekt of verrijkt porno seks in de slaapkamer?
RSS

Departement Filosofie en Religiewetenschap