Departement Filosofie en Religiewetenschap

Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

28 juli 2016
Birgit Meyer en Maruška Svašek publiceerden de bundel 'Creativity in Transition: Politics and Aesthetics of Cultural Production Across the Globe'.
Istanbul, Turkije © iStockphoto.com/damircudic
26 juli 2016
Naar aanleiding van de coup in Turkije traden verschillende geesteswetenschappers op in de landelijke nieuwsmedia.
Medina, Saoedi-Arabië © iStockphoto.com/numbeos
26 juli 2016
Joas Wagemakers sprak in Trouw over de recente aanslagen in Saudi-Arabië, de veranderende boodschap die IS uitdraagt en de rol van vrouwen in het kalifaat.
RSS

Agenda

© iStockphoto.com/gsandrew
23 augustus 2016 - 26 augustus 2016
De derde editie van de New Materialism training school zal deze zomer plaatsvinden aan Charles University, Praag.
29 augustus 2016 16:15 - 17:30
Plaatsbekleding houdt in dat een personage de plaats inneemt van een ander, bijvoorbeeld door diens taak of zorg over te nemen.
Baruch Spinoza. Foto: Wikimedia Commons
2 september 2016 09:30 - 17:30
Na het symposium 'Spinoza Research: To Be Continued' geeft Steenbakkers de openbare lezing 'Spinoza, de legenden voorbij'.
RSS

Departement Filosofie en Religiewetenschap