Departement Filosofie en Religiewetenschap

Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

Alain de Botton
29 april 2016
Is publieksfilosofie wel 'echte' filosofie? Lievers vindt van niet.
Europese Unie © iStockphoto.com/dem10
28 april 2016
Op 28 april organiseert de Universiteit Utrecht een kennissessie in Brussel rond het EU programma ‘Betere Regelgeving’
© iStockphoto.com/martinwimmer
25 april 2016
Johan Bolhuis en Marcus Düwell schreven een groot artikel voor 'letter&geest', de weekendbijlage van Trouw.
RSS

Agenda

10 mei 2016 20:15 - 22:00
Prof. dr. James Kennedy spreekt over Nederlandse politiek, identiteit, tolerantie en multiculturalisme. Wat is typisch Nederlands?
© iStockphoto.com/morkeman
11 mei 2016 10:00 - 12 mei 2016 16:00
Tijdens de workshop 'Ascription, causation and the mind' zullen verschillende onderzoekers spreken over de aard van 'mental states'.
The Et'hem Bey Mosque in Tirana (1943)
11 mei 2016 11:00 - 17:30
Nathalie Clayer zal een lezing geven over "'Euro-Islam' in Interwar Albania" en deelnemen aan een debat na de vertoning van de film Besa: The Promise.
RSS

Departement Filosofie en Religiewetenschap