Onderzoek

Prijzen en onderscheidingen
Professor Bert Weckhuysen, winnaar NWO Spinozapremie 2013

De Universiteit Utrecht heeft veel onderzoekers in dienst die tot de internationale top van hun vakgebied behoren. Zij kregen een eervolle onderscheiding, onderzoekssubsidie of prijs voor hun wetenschappelijke prestaties.

Nobelprijswinnaars

De Nobelprijs is de meest prestigieuze prijs op wetenschappelijk gebied. Meerdere wetenschappers, verbonden aan de Universiteit Utrecht, hebben de nobelprijs ontvangen.

ERC Grants

De Europese Unie maakt met de ERC-Grants een substantieel budget vrij voor grensverleggend onderzoek dat is geïnitieerd door de excellente onderzoekers zelf. In 2013 hebben zestien Utrechtse onderzoekers een ERC grant toegekend gekregen.

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en bevordert de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek, onder andere door het uitreiken van de Spinozapremie, de Vernieuwingsimpuls (Veni, Vidi, Vici) en het toekennen van de Zwaartekrachtsubsidie. De Universiteit Utrecht is zeer succesvol in het aantrekken van persoonsgebonden subsidies.

KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kent wetenschappelijke prijzen toe en voert subsidieprogramma's uit. Hieronder valt onder andere de prijs Akademiehoogleraren, die in 2013 is toegekend aan de Utrechtse hoogleraar René Bernards.

Gerelateerd nieuws

Het winnende team tijdens de Scenografie Quadriennale 2015 in Praag
17 juli 2015
Met hun project ‘Between Realities’ won mediawetenschapper Merx en haar team de prijs voor het beste tentoonstellingsconcept van curatoren.
Literair Vertalen
10 juli 2015
Talentbeurzen worden jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle studenten Literair vertalen.
Tristan van Leeuwen
23 juni 2015
Jury roemt ‘buitengewone bijdragen’ en leiderschap
Prof. dr. Birgit Meyer
15 juni 2015
Birgit Meyer sprak o.a. met de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en De Kennis van Nu over het ontvangen van de Spinozapremie.
Marianne Knoester met haar cheque en rechts juryvoorzitter prof.dr. Gerard van Koten
2 juni 2015
Masterstudente Theoretical Physics wint met onderzoeksvoorstel 'Fractals in graphene'

Pagina's

RSS

Onderzoek