Onderwijs

Topdocenten en topstudenten
Maarten Prak, docentprijswinnaar 2013-2014, met studenten

Ieder jaar valt een aantal topdocenten en -studenten van de Universiteit Utrecht in de prijzen voor bijzondere prestaties.

Docentenprijzen

Het College van Bestuur looft jaarlijks twee prestigieuze docentenprijzen uit voor de beste docent en het beste jonge docententalent. Studieverenigingen dragen de kandidaten voor. Een jury bestaande uit docenten en studenten selecteert de winnaars.

Studentenprijzen

Veel studenten van de Universiteit Utrecht leveren uitstekende prestaties op het gebied van hun studie of daarbuiten. De studentenprijzen bieden erkenning aan academische excellentie en maatschappelijke betrokkenheid.

  • Beste masterscriptie: ieder jaar wordt tijdens op de opening van het academisch jaar de prijs voor de beste masterscriptie uitgereikt.
  • Prijs voor bijzondere bestuurlijke of maatschappelijke verdiensten: tijdens de opening van het academisch jaar wordt een prijs uitgereikt aan de UU-student of groep UU-studenten die heeft uitgeblonken in bestuurlijke en/of maatschappelijke activiteiten.
  • Facultaire scriptieprijzen; de faculteiten Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen belonen de beste (master)scriptie binnen hun faculteit met een scriptieprijs.

Teaching fellows

Het Teaching Fellowship Programme is een initiatief van de Universiteit Utrecht waarmee ze excellentie wil belonen en onderwijskwaliteit in de breedte wil stimuleren. De teaching fellows worden twee jaar voor een deel van hun taken vrijgesteld om zich in te zetten voor onderwijsinnovatie in hun faculteit.

Onderwijs