Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Header Gedragswetenschappen

Psychologie

Vanuit de verschillende afdelingen van Psychologie van de Universiteit Utrecht verzorgen ca. 180 stafleden onderwijs voor ruim 2.200 bachelor- en masterstudenten.

Het onderdeel Psychologie is een van de grootste in Nederland en biedt een breed scala aan expertises en keuzemogelijkheden in de verschillende deelgebieden van de psychologie. Zo biedt Psychologie 6 studiepaden in de bacheloropleiding, 7 academische masterprogramma’s en 3 onderzoeksmasterprogramma’s aan.

Ook het onderzoek van Psychologie kenmerkt zich door een grote breedte in de verschillende subdisciplines. In totaal omvatten de onderzoeksprogramma's van Psychologie 50 promovendi en 60 senior onderzoekers.

Het onderzoek binnen Psychologie behoort volgens externe, onafhankelijke beoordelingen bovendien in zijn volle breedte tot het allerbeste in Nederland en kan zich ook internationaal meten met gerenommeerde universiteiten. Dit blijkt onder meer uit de prestigieuze Excellence ranking van het Duitse Centre for Higher Education Development (CHE): www.zeit.de/excellenceranking.