Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Vertalen

Verkort adres voor het rechtstreeks benaderen van het masterprogramma Vertalen

Vertalen

Op deze pagina's vind je de informatie die je nodig hebt als je Vertalen studeert. Ben je geïnteresseerd om in een komend studiejaar Vertalen te gaan studeren, kijk dan op de masterkiezerssite van de Universiteit Utrecht.

Vertalen is een eenjarige master op het gebied van vertalen en vertaalwetenschap. In dit masterprogramma wordt samengewerkt door de moderne talen Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

Doel van dit masterprogramma is het bereiken van hoogwaardige, professionele vertaalvaardigheid in en uit de vreemde taal en op academisch niveau, en het verwerven van hoogwaardige wetenschappelijke vaardigheden bij het onderzoek naar vertalen als professioneel en cultureel verschijnsel. Daarvoor wordt praktische vertaaltraining geboden die is ingebed in methodische en theoretische reflectie. Je leert vertalen en krijgt inzicht in de problematiek van het vertalen en in de vereisten van wetenschappelijk onderzoek naar vertalen en vertaling. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden: vaktalig vertalen, literair vertalen of een combinatie van beide varianten.

Naast deze eenjarige academische master bestaat ook een tweejarige onderzoeksmaster Literair Vertalen. Zie hiervoor de website. Beide programma’s werken intensief samen en zijn deels met elkaar verweven.