Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Utrecht University Graduate School of Humanities
03/01/2012 | Faculty of Humanities

  

Beurzen voor studie of onderzoek in het buitenland

Wil je tijdens of na je studie naar het buitenland om te studeren of onderzoek te doen? Verschillende instellingen stellen momenteel beurzen beschikbaar voor studenten en promovendi.
 • VSB Fonds beurzen (www.vsbfonds.nl)
  Voor Nederlandse studenten die na hun afstuderen een vervolgstudie in het buitenland willen doen. Je moet afgestudeerd zijn tussen 1 maart 2011 en 31 december 2012, je vervolgstudie moet starten tussen 1 juli 2012 en 30 juni 2013 en moet tussen de 3 en de 24 maanden duren. Dien je aanvraag voor een VSB Fonds beurs vóór 1 maart 2012 in bij Studentenservice/International Office (Bestuursgebouw, Heidelberglaan 8), t.a.v. Frank Peters.
   
 • Fulbright beurzen (www.fulbright.nl)
  Talentvolle studenten die hun bachelor hebben gehaald en een vervolgstudie aan een Amerikaanse universiteit willen doen, kunnen een aanvraag doen voor een beurs van het Fulbright Center.
   
 • Prins Bernhard Cultuurfonds beurzen (www.cultuurfonds.nl)
  Voor uitmuntende Nederlandse studenten die hun master hebben gehaald en een vervolgstudie of onderzoek in het buitenland willen doen. Om in aanmerking te komen, moet je zowel voor je bachelor als voor je master gemiddeld een 8 of hoger hebben gehaald.
   
 • Nuffic China Programma (www.nuffic.nl/chinaprogramma)
  voor studenten van alle studierichtingen die goede studieresultaten behalen. Je kunt de beurs aanvragen na het tweede studiejaar van je bachelor, voor minimaal tien maanden. Daarnaast kun je de beurs ook aanvragen voor een meerjarige master of een deel van een PhD-programma. Je mag zelf bepalen aan welke Chinese instelling je wilt studeren.
  Deadline: 1 februari 2012
   
 • Catharina van Tussenbroekfonds (www.cvtfonds.nl/beurzen.html)
  Vrouwelijke onderzoekers kunnen hier beurzen aanvragen voor langdurig verblijf in het buitenland (3 tot 12 maanden) voor onderzoek voor, tijdens of na een promotie; en voor kort verblijf in het buitenland voor promovendi of postdocs.
  Deadline: 15 februari 2012

 • Australian National University (http://ces.anu.edu.au/visiting-fellow-programs)
  Promovendi en jonge onderzoekers kunnen een aanvraag indienen in het Visiting fellowhip programme van het Centre for European Studies van de Australian National University.
  Deadline: 1 februari 2012

Meer informatie: www.uu.nl/students > education > study abroad > study abroad after graduation