Lintopdrachten overslaan
Studenten aan het werk
06.01.2011 | Faculteit Geowetenschappen, Faculteit geowetenschappen

Frank van Laerhoven en Michiel Lippus winnaars onderwijsprijs

Frank van Laerhoven (IMW) en Michiel Lippus (SGPL) zijn de gelukkige winnaars van de onderwijsprijzen, die dit jaar voor het eerst uitgereikt zijn aan de beste senior en de beste junior docent van Geowetenschappen.

Zij kregen een fraaie oorkonde en een bedrag van 1500 euro per persoon, te besteden aan bijvoorbeeld een studiereis, een computer of boeken. Bij de jury kwamen 12 voordrachten binnen. ‘Helemaal geen slechte score voor een nieuw initiatief’, aldus Frank van Rijnsoever van de faculteitsraad. De jury bestond uit onderwijsdirecteuren Margien Bootsma, Hans de Bresser en Leo Paul en studentleden van de faculteitsraad Véronique Eldering en Ingeborg Gaillard.

Frank van Laerhoven

FrankvanLaerhovenVoor de prijs voor beste senior docent ontving de jury 11 voordrachten, voor negen docenten. Daaruit heeft de jury eerst vier docenten genomineerd: Floris van den Berg (IMW), Maarten Kleinhans (FG), Karin Rebel (IMW) en Frank van Laerhoven (IMW).
Uiteindelijk is Frank van Laerhoven unaniem als winnaar gekozen.

Enkele citaten uit de voordrachten:

• “He is a very dedicated teacher in class. He puts a lot of efforts into the preparation of his lectures, applies different methods of teaching and shows initiatives beyond his responsibilities in class. In his seminars, he puts a lot of effort into training students in scientific thinking and setting up a research design. He stimulates debates, encourages critical thinking and is very open for discussion in the class room. In these discussions, he proves his broad scientific background in different disciplines of social sciences.”
  • “Zelden ben ik iemand tegen gekomen die een groep studenten zo weet te boeien, door heel veel vragen te stellen, ons te laten nadenken, meedenken en te laten discussiëren. Met elkaar, en met hem. Typisch een voorbeeld van uiterst geslaagd interactief onderwijs; hij stelt de juiste kaders en randvoorwaarden, waarbinnen we onze theoretische kennis kunnen testen.”
  • “Als er iemand is met hart en talent voor het onderwijs, dan is hij het wel.”

Michiel Lippus

MichielLippusVoor de junior onderwijs ontving de jury slechts één voordracht, van de onderwijscommissie van studievereniging V.U.G.S.. Maar de jury was unaniem van mening is dat Michiel Lippus, junior docent bij het departement Sociale Geografie en Planologie een uitstekende eerste winnaar is van deze prijs.

Enkele citaten uit de voordracht:

• “Hij wordt als een attent en bescheiden persoon beschouwd en is door zijn betrokkenheid en persoonlijkheid geliefd bij zijn collega’s. Door zijn persoonlijke omgang met collega’s is hij een prima partner om mee samen te werken. Maar ook zijn studenten adoreren hem. Als tutor is hij erg betrokken bij zijn tutorstudenten en zij kunnen met alles bij hem terecht. Hij weet zijn studenten te motiveren en te stimuleren kritisch naar informatie te zoeken”.
  • “Zijn nominatie is bijna vanzelfsprekend. Hier zal hij het, door zijn te bescheiden houding, het wellicht niet mee eens zijn. Maar door zijn persoonlijke omgang met zowel collega’s als studenten, zijn inzet, zijn kennis, maar vooral vanwege zijn sterke betrokkenheid bij alles wat hij doet is hij zeker de prijs waardig, een bekroning voor al het harde werk dat hij doet op en voor onze faculteit”