Lintopdrachten overslaan
Masterkiezers
26.04.2012 |

Utrechtse rechtenstudenten tweede in Nationale Pleitmarathon

De Utrechtse rechtenstudenten Fenna Douwenga (Rechtsgeleerdheid) en Paul Tanja (Utrecht Law College) zijn tweede geworden in de prestigieuze Nationale Pleitmarathon. Fenna kwam uit voor het pleitgenootschap Sirius en Paul debuteerde vanuit het genootschap Eggens.

De wedstrijd vond plaats in de rechtbank Utrecht. Tien studententeams uit verschillende steden streden om de eer. In totaal werden drie fictieve casussen behandeld. Tijdens twee voorrondes en een finaleronde werden deze in complete rechtszaken nagespeeld. Een deskundige jury, bestaande uit hoogleraren, advocaten en rechtsheren, wees uiteindelijk de winnaars aan. Het beste rechtbankteam kwam uit Groningen en het beste pleitteam kwam uit Maastricht.

Ambitieus

“De meeste deelnemers zijn lid van aparte pleitgenootschappen,” zei Henk Kummeling, decaan van de REBO-faculteit en jurylid. We hebben hier niet met doorsnee rechtenstudenten te maken, gaf hij aan: “Dit zijn de mensen die iets extra’s willen én kunnen, ik zie hier studenten die het ver gaan schoppen.”
Bij de pleitwedstrijd waren ook recruiters van advocatenkantoren aanwezig.

Lees voor meer informatie het artikel op DUB

Ook rechten studeren in Utrecht? Bekijk het overzicht masteropleidingen