Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Benoemd tot...

Wilt u een bijdrage leveren aan deze webpagina?

Stuur een e-mail naar U-fonds onder vermelding van ‘Alumni in het nieuws’.

Bedrijfsleven

Rob Janse (1967), Alumnus: Nederlands recht. Benoemd tot directeur legal affairs bij Royal TenCate (maart 2011). Was voorheen werkzaam bij LyondellBasell.

Margreet van Ee (1961), Alumna: Nederlandse Taal- en Letterkunde. Benoemd tot CEO van Achmea Bank Holding en Achmea Hypotheekbank (per 1 maart 2011). Was voorheen: NED van Eureko Re.

Maarten Briët (1976), Alumnus:Nederlands recht. Benoemd tot head of product development and Acquisitions bij vastgoedbelegger MPC Münchmeyer Petersen Real Estate Services (februari 2011).

Wanda Cornelissen (1953), Alumna: Sociologie. Benoemd tot directeur van de Energie- en infrastructuurpraktijk Weber Shandwick, Den Haag (per 1 februari 2011). Was voorheen: directeur Public Affairs, Shell Nederland.

Peter Donk (1957), Alumnus: Wiskunde. Benoemd tot directeur Buisleidingenstraat Nederland (per 1 februari 2011). Was voorheen werkzaam bij Rijkswaterstaat.

Andrea de Vaal- van Hooren (1973), Alumna: Natuurwetenschappen. Benoemd als partner bij Twynstra Gudde (per 1 februari 2010).

Lard Friese (1962), Alumnus: Nederlands recht. Lid geworden van het Mangement Bestuur van ING Verzekeringen (per 1 januari 2011). Is ook CEO Insurance Benelux, Europa en Azië.

Ingrid Thijssen (1968), Alumna: Nederlands recht. Benoemd tot CEO van NS reizigers (per 1 januari 2011). Was voorheen: directeur operations NS reizigers.

Hein Verloop (1951), Alumnus: Nederlands recht. Benoemd tot maat bij Corporate Recovery Management. Was voorheen directeur van Heerema Marine Contractors.

Kunst/Cultuur/Media

Ruud Priem (1969), Alumnus: Kunstgeschiedenis en Archeologie. Benoemd tot inhoudelijk directeur van Museum Catharijneconvent (per 1 januari 2011). Was voorheen: conservator oude kunst bij Museum Het Valkhof te Nijmegen.

Christa Meindersma (1962), Alumna: Nederlands recht. Benoemd tot directeur van het Prins Claus Fonds (per 1 februari 2011). Was voorheen: adjunct-directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS).

Onderwijs/Wetenschap

Frans de Waal (1948), Alumnus: Biologie. Benoemd tot hoofdredacteur van Behavior, tijdshrift over gedragsbiologie uitgegeven door Brill in Leiden (per 1 maart 2011). Is ook directeur Living Links, Yerkes National Primate Research Center.

Ad van Wijk (1956), Alumnus: Natuurkunde. Benoemd tot buitengewoon hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft. Was voorheen bestuursvoorzitter van Econcern.

Advocatuur/Rechterlijke macht

Henk Korvinus (1955), Alumnus: Nederlands recht. Voorgedragen als hoofdofficier van justitie te Den Haag (maart 2011). Was voorheen hoofdofficier van justitie te Rotterdam.

Theo Hofstee (1958), Alumnus: Nederlands recht. Voorgedragen als hoofdofficier van justitie te Amsterdam (maart 2011). Was voorheen hoofdofficier van justitie te Den Haag.

Gérard Koopal (1959), Alumnus: Nederlands recht. Benoemd tot secretaris van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs en secretaris van het College van Toezicht van de NVRA (per februari 2011).

Noor Zetteler (1975), Aluma: Nederlands recht. Toegetreden tot het dagelijks bestuur van Wijn & Stael advocaten (per januari 2011). Is ook Managing partner.

Kevin de Rooij (1978), Alumnus: Nederlands recht en Economie. Benoemd tot partner bij Certa Legal Advocaten (januari 2011).

Timo Jansen (1973), Alumnus: Recht en Economie in Bedrijf en Maatschappij. Benoemd tot partner bij Lexence (per december 2010). Was voorheen partner bij Eversheds Faasen.

Overheid/Politiek binnenland

Pieter Broertjes (1952), Alumnus: Sociologie. Voorgedragen als burgemeester van Hilversum (per juli 2011). Was voorheen hoofdredacteur van de Volkskrant.

Tom de Bruijn (1948), Alumnus: Nederlands recht. Benoemd tot lid van de Raad van State (maart 2011). Was voorheen directeur-generaal Europese samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Joost van Lanschot (1955), en Theo Röell (1936), Alumni Nederlands recht, zijn benoemd tot kamerheer van koningin Beatrix voor respectievelijk de provincie Utrecht en Noord Holland (per 1 januari 2011). Van Lanschot is directeur van VSBfonds. Röell is vice-president van de rechtbank Haarlem.

Zorgsector

Gita Gallé (1960), Alumna: Algemene sociale wetenschappen. Benoemd tot lid Raad van Bestuur Jeroen Bosch ziekenhuis (per februari 2010). Was voorheen directeur Nederlandse Verenigingen van Ziekenhuizen.

Non Profit

Ida Haisma (1959), Almna: Internationaal en Europees recht. Benoemd tot innovatiedirecteur Veilige Maatschappij bij TNO (maart 2011). Was voorheen werkzaam bij Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Nienke Meyer (1965), Alumna: Psychologie. Toegetreden tot de raad van toezicht van de Nederlandse Hartstichting (per 1 februari 2011). Is ook lid van het college van bestuur van Fontys Hogescholen.

Els van der Plas Alumna: Kunstgeschiedenis. Benoemd tot directeur Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion (per 17 januari 2011). Was voorheen directeur van het Prins Claus Fonds.