Lintopdrachten overslaan
Nieuws en Agenda
04.11.2011 | Universiteit Utrecht, Universiteitsmuseum

Spelen met de toekomst in Universiteitsmuseum Utrecht

Hoeveel kilometers legt een ananas af voordat deze op de pizza hawaii terecht komt? Is wonen in een flat duurzaam en hoe kun je warme steden afkoelen? Vragen als deze staan centraal in de interactieve tentoonstelling en game Reset the Future van het Universiteitsmuseum Utrecht. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met de kennis van wetenschappers van de Universiteit Utrecht. De Utrechtse hoogleraren prof. dr. Jacqueline Cramer, prof. dr. Herman Wijffels en prof. ir. Klaas van Egmond openen Reset the Future officieel op vrijdag 11 november 2011, op de Dag van de Duurzaamheid.

Bekijk de trailer van Reset the Future

Game Reset the Future

Doe mee met de game Reset the Future en ontwerp je eigen toekomst in het Universiteitsmuseum Utrecht. Vraagstukken rondom energie- en voedselvoorziening, waterverbruik en mobiliteit passeren op speelse wijze de revue. Kies waar jij wilt wonen, speel de baas van een snoepfabriek en boek je ideale vakantie. Wat hebben de keuzes die jij maakt van doen met vernielde oerwouden, verspilde energie en vervuilende auto’s? Het resultaat van jouw keuzes zie je aan het eind van het spel. Grote beeldschermen tonen jouw wereldbeeld en die van andere spelers. Kijk en vergelijk, de toekomst van de aarde staat niet vast.

Wetenschappelijke inzichten

Reset the Future is een interactieve tentoonstelling over duurzaamheid en toont op toegankelijke wijze actuele kennis en inzichten van wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Duurzaamheid is een van de speerpunten van de Universiteit Utrecht. Prof. dr. Herman Wijffels (hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering) en prof. ir. Klaas van Egmond (faculteitshoogleraar Geowetenschappen) speelden een prominente rol bij de samenstelling van de tentoonstelling. Beide wetenschappers zijn verbonden aan het Utrecht Sustainability Institute (USI). Verder werkten een groot aantal onderzoekers van de Universiteit Utrecht mee aan de tentoonstelling.

Meer informatie

De tentoonstelling vindt plaats van 11 november 2011 t/m 5 augustus 2012 in het Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106 in Utrecht. Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.
Meer informatie: www.uu.nl/universiteitsmuseum.

De opening van de tentoonstelling is onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid, die de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht organiseren.

Sabine Fuks, (030) 253 8728, s.fuks@uu.nl.