Lintopdrachten overslaan
Nieuws en Agenda
10.11.2011 | Faculteit Recht, Economie, Bestuur & Organisatie

Alumniprijs 2011 voor Universiteit Utrecht

Het project van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht om alumni als gastdocent op te laten treden heeft vandaag de nationale Alumniprijs 2011 gewonnen.  De Alumniprijs is uitgereikt op de tweede editie van het Nationaal Alumni Congres (NAC) dat vandaag plaatsvindt in Utrecht.  “Met weinig middelen veel mensen betrokken en met elkaar in contact gebracht op een praktische en verrijkende wijze”, zo concludeerde de jury.

De jury vond de bewuste medeverantwoordelijkheid die alumni gegeven wordt voor de aanpak van een verbeterpunt in de kwaliteit van het actuele Utrechtse onderwijs opvallend. Door oud-studenten van de Universiteit Utrecht actief te betrekken in het onderwijs rond arbeidsmarktperspectief, wordt volgens de jury zowel gewerkt aan het binden van alumni, als het ondersteunen van studenten in de loopbaanoriëntatie.

De jury toonde zich op het congres zich tevreden met het groeiend besef van het belang van alumnirelaties bij Nederlandse onderwijsinstellingen. Naast de Universiteit Utrecht waren ook de Haagse Hogeschool, het Koning Willem I College, de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Zuyd en de Erasmus Universiteit genomineerd voor de Alumniprijs.

Alumnicongres

De integratie van contact tussen instelling, alumni en studenten, het zichtbaar maken van de impact die alumni kunnen hebben op de kwaliteit van het hoger onderwijs en het vertalen van kritische opmerkingen van studenten naar een aanpak waarin de inbreng van alumni waardevol is, hebben uiteindelijk voor de jury de doorslag gegeven in de toekenning van de Alumniprijs aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer over de prijs in het artikel op Science Guide.

Persvoorlichting Universiteit Utrecht, (030) 253 3550, perscommunicatie@uu.nl.