Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Geneeskunde

Organisatie

De Universiteit Utrecht heeft de taken van de faculteit Geneeskunde overgedragen aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).

Divisies
In het UMC Utrecht zijn twaalf decentrale eenheden, divisies genaamd. De divisies houden zich bezig met patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

Directies
Afdelingen die zich niet bezighouden met directe patiëntenzorg staan onder leiding van een directoraat. Dit betreft afdelingen zoals Onderwijs en Opleidingen, Facilitair Bedrijf en Personeel & Organisatie.

 • Directie Onderwijs en Opleidingen
  De directie Onderwijs en Opleidingen (dOO) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en coördineren van kwalitatief vooraanstaande opleidingen in de gezondheidszorg en biomedische wetenschappen. De dOO doet dit door het leveren van een hoge kwaliteit van dienstverlening aan docenten, studenten, klanten en andere betrokkenen bij de opleidingen. Ook een sterke binding met de praktijk is belangrijk en het leveren van een toonaangevende bijdrage aan de ontwikkeling van onderwijs en opleidingen door middel van wetenschappelijk onderzoek, advisering en innovatie van onderwijs en opleiding.
   
  De directie Onderwijs en Opleidingen bestaat uit verschillende afdelingen, waaronder:
  - Expertisecentrum voor Onderwijs en Opleiding
  International Office UMC Utrecht
  - Klinisch Vaardigheidsonderwijs
  - Onderwijszaken
  - Studielandschap